Asztalos István



Kezdőlap
Bor's Show részenként
Receptek a műsorból
Receptek a műsorból II
Hideg előételek
Receptek Húsvétra
Levesek
Meleg előételek
Halak,rákok,kagylók
Csirkéből készíthető ételek
Pulykából készíthető ételek
Kacsa,liba ételek
Sertés ételek
Juh-,kecskehús ételek
Marhából,borjúból készíthető ételek
Vadételek
Nyúlból készíthető ételek
Különleges ételek
Ősi magyar ételek
Vegetariánus ételek
Nemzetek ételei
Egyszerű ételek
Készételek
Főzelékek
Tészták
Köretek
Desszertek
Mártások,szószok,krémek
Saláták
Gluténmentes
Galéria








Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók:1/2 kg burgonya, 1 tojás, 5 dkg zsír, 40 dkg liszt, 20 dkg juhtúró, 15 dkg füstölt szalonna.
ElkészítésA krumplit meghámozom és nyersen lereszelem. Hozzáadom a lisztet, a tojást, a zsírt és galuska keménységõ tésztává szaggatom. Lobogó sós vízben kb 10 percig fõzöm. Onnét kivéve leszûröm, a kisütött szalonnazsírra szedem, megszórom juhtúróval, meghintem a szalonnapörccel és sütõben besütöm.
 

Lasagne bolognese

Hozzávalók:40 dkg darált hús (ha lehet marhahús), 40 dkg hámozott-sûrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 10 dkg szalonna, bors, oregano,bazsalikom, só, 5 ek cukor, 3 ek olaj, 20 dkg reszelt sajt,10dkg zeller,10dkg sárgarépa, 5 dkg vaj, fél kg lasagnetészta,ez lehet frissen gyúrt is,1/2 liter besamelmártás.
Elkészítés:A házilag gyúrt tésztalapokat kifözöm és egy rétegben lefektetve félreteszem,ha a szárított tésztát használjuk,azt nem kell kifőzni.
A szalonnát apró kockára vágom és egy evõkanálnyi olajon kiolvasztom. Sárgára pirítom benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst,zellert és a sárgarépát lereszelve. A hús megfehéredése után hozzáteszem a sûrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a cukrot és az oreganot,bazsalikomot. Az egészet jól összeforralom.
Egy tepsit kiolajozok, ráteszek egy réteg tésztát. Megkenem a paradicsomos raguval, ráteszek újabb réteg tésztát, amelyet besamellel kenek meg. Ez így megy egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére besamelt öntök, amit a reszelt sajttal szórok meg. Forró sütõben szép pirosra sütöm, majd felkockázva tálalom.
 
 
Carbonara spagetti (Szénégetõ spagetti)
 
 Hozzávalók:1/2kg spagetti, 25 dkg sonka, 1 cs petrezselyemzöld, 3 ek olaj, 6 tojássárgája, 1 dl tejszín, 15 dkg parmezán, só, 1 tk frissen õrölt bors, késhegynyi szerecsendió.
Elkészítés:A csíkokra vágott sonkát kissé megpirítom, melegen tartom. A tojásokat  összekeverem a tejszínnel, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, durvára õrölt borssal.
3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10perc alatt "fogkeményre" fõzöm. Leszûröm, tálba teszem. Ráteszem a sonkacsíkokra a  tojásos öntetet, összekeverem,majd a tésztára öntöm. A tészta melegétõl fog a tojás megdermedni és ettől lesz olyan krémes állagú. Frissen õrölt borsot és parmezánt kínálok hozzá.
 
 
frontpage hit counter Asztalos István http://gastronomy.sokoldal.hu
asp hit counter






www.gastronomy2.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!